Затверджено курінь УСП ч. 49 “Зелені Гуски”

Головна Пластова Булава шляхом електронного голосування 12 квітня 2016 р.Б. на внесення в.о. Головної булавної УСП згідно рекомендації Булави ГБ УСП вирішила затвердити курінь УСП «Зелені Гуски», надати куреню порядкове число 49, дозволити вживати курінну хустку, підпис після імені та інші атрибути згідно кодексу куреня.

Місце Осідку куреня: Пластова Домівка в місті Едмонтон, в Канаді. Під час святкування століття Пласту в 2012 році, регулярно підкидалася думка старшим пластунам в Албертських пластових станицях Калґарі та Едмонтон щоб заснувати оригінальний курінь. Зі свіжою пам’яткою і вражінням святкування Ювілейської Mіжкрайової Пластової Зустрічі у Львові у серпні 2012 року, основники куреня зібралися й почали складати перший кодекc мішаного старшо-пластунського куреня, на ім’я: Зелені Гуски.

Мета куреня сформована в наступних точках:

1) Розуміння екологічного оточення – зайняття щоб розширювати знання про природний світ і як людство в теперішній час є головним аспектом зміни в світі.

2) Приймати участь в зимових та літніх подорожах до природи: мандрування і таборування, катання на лижах та на ковзанах, канойкарство і біловодні дараби, їзда роверами і скалелаження, екологія, піонерство, астрономія.

3) Підтримувати українську громаду не тільки в рамках Пласту, але і в інших аспектах: співпраця зі студентськими клюбами, іншими молодіжними організаціями, з урядовими та науковими закладами, заохочувати членів брати участь в цих організаціях.

4) Настрій куреня: добродушний та легкий, гумор та жарти будуть сприймані позитивно, щоб заохочувати членство творити атмосферу дружности.

Назва куреня: Зелені Гуски, включає тему і мети куреня, місце заснування, та зв’язок зі старшим пластунством. Зелений колір символізує природу; гуски, очевидно звірі в природі, але також гуска є один з національних символів Канади. Темперамент гусок ілюструє настрій членів куреня – спокійні, добродушні, і трохи смішні, але до серйозних справ беруться акуратно і завзято. Колір хустки старших пластунів зелений, і на слух вимовляння ’хустки’ і ’гуски’ близьке – цим способом члени мали нагоди включити їхні початки в старшому пластунстві в новому курені.

Курінні кольори: головний: зелене, побічні: сіре, біле, син’є, й чорне. Барви символізують неcкомпліковану й чисту красу натурального світу коли люди співпрацюють і шанують природу.

Відзнака зображує символ куреня, гуска в леті, яка літає на фоні гірського озера при світлі зірок. Абстрактно на темному небі, букви ’З’ і ’Г’ символізують північне полярне сяйво.